ŞANLIURFA / BOZOVA - Baraj 100.Yıl Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Çok Amaçlı Toplantı Salonunda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı Türkçe Öğretmenimizin rehberliğinde yapıldı. Milli ve manevi değerlerin gelişmesi, tarih şuurunun kazandırılması ile başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Mrt

BİGEP kapsamında yapılan 3. deneme sınav sonuçuna göre 8. sınıf öğrencilerinden Bozova ilçe 1.'si, 3.'sü, 4.'sü ve 7. sınıf öğrencilerinden Bozova ilçesi 3.'sü ve 4.'sü olanlara törenle başarı belgeleri verildi.

Mrt

Veli ziyaretleri kapsamında ve öğrencilerle yapılan görüşmelerde öğrencilerimizin günlük ders çalışma programı olmadığı saptanmıştır.Öğrencilerin başarılarının artması için günlük ders çalışma alışkanlığı kazanmaları gerektiği düşünülerek okulda öğretmen ve okul yönetimi ile görüşülerek ve rehber öğretmen tavsiyesi de alınarak öğrencilere günlük çalışma programı hazırlanmıştır Bu programın takibinin yapılması amacıyla velilerin her gün koç öğretmenlerin ise üç günde bir bu programı takip ederek imzalamaları sağlanmıştır.

Mrt

Öğrencimizin sınava hazırlık sürecinde bütün konu ve kazanımların tamamını kazandırmak amacından olduğumuzda dersleri kazanım kazanım ayırırız. Bu Kazanımlardan hangi veya hangilerinde yapamadığını nedenleriyle öğrenciyle tartışırız. Öğrenci eğer hasta vs gibi sorunları yoksa eksik konu kazanım olarak not eder ve bu konu kazanımın takibini yaparak kazandırmaya çalışırız. Ayrıca deneme grafikli destekli değerlendirme yaparak istediğimiz, beklediğimiz hedefe ne kadar uzağız ne kadar yakınız net bir şekilde görürüz. Bu şekilde mevcut duruma hakim olarak sorunları hemen bilip çözüm bulmamıza imkan vermektedir.

Mrt

Veli ziyaretleri kapsamında ve öğrencilerle yapılan görüşmelerde öğrencilerimizin kendilerini okul derslerinden uzaklaştıracak teknolojik aletlerle çok uğraştıkları saptanmış bu durumun önüne geçmek amacıyla öğrencilere YEŞİLAY aracılığıyla bağımlılıkla mücadele semineri verilmiştir.

Şbt

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni BİGEP kapsamında öğrencilerin ilgi, alaka, ve istekleri dikkatte alınarak yaparak yaşayarak öğrenmesyi sağlamak, keyfli zaman geçirmelerine olanak sağlamak için DENEY GÜNÜ PROJESİ uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz 3-4 kişilik gruplarla günlük hayatta kolaylıkla erişebildikleri malzemelerle deney yapmaktadırlar.

Mrt

Veli ziyaretleri kapsamında ve öğrencilerle yapılan görüşmelerde öğrencilerimizin kendilerini okul derslerinden uzaklaştıracak teknolojik aletlerle çok uğraştıkları saptanmış bu durumun önüne geçmek amacıyla veli ve okul yönetimi ile görüşülerek öğrencilerle bir sözleşme imzalanmış bu sözleşmenin öğrencilerin çalışma masasında bulundurulması sağlanmıştır. Öğrencilerin sözleşme doğrultusunda hareket edip etmedikleri yapılan görüşmelerle kontrol edilmektedir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi gereği okulumuzda faaliyetler devam etmektedir. Bu faaliyetler gereği okul kooridorunda pano oluşturuldu ve öğrencilerimizin çalışmaları sergilendi.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının geliştirdiği bir projedir.

Ekm

Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla 2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı. Kutlamada ülkemizde ilköğretimin önemi vurgulandı ve

ÖĞRENCİ/ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ

Mrt

Türkiye Bilek Güreşi Milli Takım Seçmelerinde okulumuz öğrencisi Hiranur DEMİRKOL Türkiye 2. si olarak Milli Takım adına Avrupa Şampiyonası'nda yarışacaktır.